nieuws

actueel

Sandra van Assen ontving van de Commissaris van de Koning in Fryslân een uitnodiging om als ontwerper in het Noorden een brief te schrijven. De vraag: “…. om yn dy brief oan te jaan hoe’t jo Noard-Nederlân (de provinsjes Fryslân, Grinslân, Drinte of ûnderdielen dêrfan) sjogge as leef- en wurkmiljeu en wat der barre moat om de karakteristyk en de loovjende krêft fan Noard-Nederlân in ympuls te jaan”. Tegelijkertijd ontvingen ook andere Friese, Groningse en Drentse vrijgevestigde ontwerpers zo’n uitnodiging. Nieuwsgierig? Alle brieven zullen in de tentoonstelling Places of Hope (placesofhope.nl), in de Nieuwe Kanselarij te Leeuwarden, te zien zijn vanaf 4 april 2018. Bezoekers kunnen de brieven lezen en brieven naar keuze afscheuren van een groot blok en meenemen om nog eens te lezen. 

Hier vindt u mijn brief aan de commissaris.

PlacesofHope Extra 0

Het boek over zes jaar werk van het kwaliteitsteam van de provincie Fryslân is uit! het is een verslag van zes jaar team ruimtelijke kwaliteit Fryslân. Het boek geeft veel informatie over de werkwijze en voorbeelden van projecten waar het team bij betrokken was. Onmisbaar voor alle leden van kwaliteitsteams in NL! Het boek is verkrijgbaar via het Team Ruimtelijke Kwaliteit provincie Fryslân.

Redactie: José van Campen

Nieuwe modellen en ideeën voor een gezonde, toekomstbestendige stedelijke ontwikkeling

Een toolkit voor ontwerpend onderzoek voor stedelijke vraagstukken

De wijk Hartwerdervaart nadert voltooing. Ze is ontworpen met veilige en kindvriendelijke routes van de wijk naar de binnenstad en de sportvelden. 

De naoorlogse wijk Het Bijvank Noord was toe aan een tweede oplevering. De ontwerpers van deze stempelwijk stonden vol idealen achter de tekentafel, en dat is nog altijd te bespeuren.

De terp in de wijk Fugelkrite is ontworpen als natuurlijke en gezonde speelomgeving.

Lees hier het interview met Sandra van Assen in tijdschrift Noorderbreedte.

'Masterstudenten, docenten, onderzoekers en stakeholders uit vijf regio's en van vijf Academies van Bouwkunst kwamen twee dagen bijeen om samen te werken aan scenario's voor gezonde verstedelijking. De masterclass werd op inspirerende wijze geleid door Christian Salewski, schrijver van het boek 'Dutch new worlds'.

Menu

adres

Sandra van Assen stedenbouw
Idserdaweg 14
8762 PM  Hieslum
t. 0515 - 560054
m. 06 - 24307112
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.